12/18/14 19:35
(http://pik.bg)

Ципов: С новите промени в Закона за МВР обществото може да очаква нормално функциониране в сектора

Ципов: С новите промени в Закона за МВР обществото може да очаква нормално функциониране в сектора

С новите промени в Закона за МВР обществото може да очаква нормално функциониране в сектора. Това каза за "Фокус" заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Той допълни, че трябва да се търси политически консенсус в сферата „Сигурност”, защото такъв през последните години не е имало. Коментирайки ДАНС Ципов каза, че основният проблем на сегашния закон е, че няма определена компетентност за разследващите агенти, по какви състави от Наказателния кодекс извършват престъпления.

„Предполагам, че този проблем ще проличи в докладите на Прокуратурата и разследващите органи за 2014 г. Председателят на ДАНС се опасяваше от 400 досъдебни производства, които трябва да бъдат прехвърлени от ДАНС в МВР. Категорично заявявам, че нито един български гражданин не трябва да има подобни опасения.

Ние, като политическо ръководство, сме заявили, че няма да допуснем това, което се случи миналата година, а именно при прехвърлянето на полицейските преписки и досъдебни производства в ДАНС да се стигне до там, че да не се работи повече от 4 месеца по тези преписки”, каза още Красимир Ципов. Той допълни, че с внесения законопроект за МВР се урежда на законово ниво да бъдат уредени функциите и правомощията на органите на основни структури на министерството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване