12/23/14 20:07
(http://pik.bg)

Вижте хотела в Атина, където е бил отседнал Петко Сертов (снимка)

Вижте хотела в Атина, където е бил отседнал Петко Сертов (снимка)

Петко Сертов е жив и здрав, на 20 декември се е регистрирал в хотел в центъра на Атина и останал в него до 22 декемеври. Това съобщи днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Бившият шеф на ДАНС бе в неизвестност от 5 декември, когато напуснал страната в посока Гърция. Властите в южната ни съседка го засекли, че се е регистрирал с личната си карта в събота в хотел „Нана” в район „Лариса”. На 21 декември той се е разходил край хотела, вечерял е и е бил видимо спокоен, каза Лазаров. През цялото време Петко Сертов е бил сам. С персонала е разговарял на гръцки и английски език.

В понеделник напуснал хотела към 8 ч сутринта. Не е ясно обаче в каква посока е тръгнал, а в района не бил засечен неговият „Опел Астра”. За местонахождението на Сертов бил уведомен синът му. Досега в МВР няма данни той да се е свързал с някой от близките си. Вчера съпругата му бе с изключен телефон. „Обръщам се с молба към г-н Сертов като бивш колега, като човек от нашите редици - при първа възможност да си покаже личната карта в някое полицейско управление.

Това ще ни даде възможност да прекратим всички процедури и да се ровим в личния му живот. Иначе ще бъдат ангажирани служби в България и Гърция, без Сертов да е извършил нещо нередно”, апелира Лазаров. Според него няма причина бившият шеф на ДАНС да бъде задържан или принудително върнат в България. Той не се нае да коментира дали Сертов е в Гърция заради лични проблеми или по други причини, пише в. Труд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване