12/23/14 13:35
(http://pik.bg)

НЗОК: Няма да се подпише Национален рамков договор за 2015 г.

НЗОК: Няма да се подпише Национален рамков договор за 2015 г.

Няма да се подпише Национален рамков договор за 2015 г.. Това каза пред журналисти след извънредното заседание на Надзорния съвет на здравната каса председателят на НЗОК д-р Румяна Тодорова, предаде  "Фокус".

„Надзорният съвет се раздели - 4 на 3 гласа. 4 са „против” подписване на рамковия договор, а 3 са „за". Тримата са квотата на държавата. По отношение на договора за обем и цени всички са единодушни, че не одобряват предложенията на Лекарския съюз за вдигане на цените.

Вчера получихме едно ултимативно писмо, в което се казва, че събора в събота е взел решение, че текстовата част така, както е договорена бих я подписали, но договор за обем и цени те ще се съгласят само ако се приема техните цени", обясни д-р Тодорова.

По думите й, това означава много хиляди направления по-малко, ако се приемат цените на Българския лекарски съюз. „Ако се приемат тези цени, касата влиза в един много сериозен дефицит с около 12 млн. лева за извънболничната помощ", каза още д-р Румяна Тодорова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване