12/24/14 19:30
(http://pik.bg)

В очакване на Рождество Христово

В очакване на Рождество Христово

Провежда се празничната литургия за Бъдни вечер в Патриаршеския храм „Свети Александър Невски“. На празничната служба присъства и президента на Република България Росен Плевнелиев, както и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничното богослужение за Бъдни вечер в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", предаде "Фокус".

Патриархът е в съслужение с Техни преосвещенства Тивериополски епископ Тихон - викарий на Българския патриарх и председател на църковното настоятелство на "Св. Ал. Невски", Браницки епископ Григорий - викарий на Софийския митрополит, Маркианополски епископ Константин, Деволски епископ Теодосий, Техни високопреподобия архимандрит Герасим-главен секретар на Светия Синод, архимандрит Антим-протосингел на Видинска света митрополия, архимандрит Дионисий-началник на отдел "Богослужебен" в Св. Синод, Негово високоблагоговейнство ставрофорен иконом Ангел Ангелов - протосингел на Софийска света митрополия, прадстоятели на софийски храмове, духовенството на патриаршеската катедрала и др. представители на клира на Българската православна църква.

По традиция на богослужението присъстват висши представители на българската държавност . Това са президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, директорът на дирекция "Вероизповедания" на Министерски съвет. Емил Велинов и др. Присъстват и много граждани. В края на богослужението патриарх Неофит ще предаде своя Рождественски първосветителски благослов на българския народ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване