12/24/14 06:31
(http://pik.bg)

Община Пловдив купува поща и гей бар

Община Пловдив купува поща и гей бар

Община Пловдив започна процедура за придобиване на държавните дялове в Централната поща, които възлизат на 39% от общата площ на сградата, съобщи кметът Иван Тотев.

"Положителното е, че има много подробно разписан протокол за делба и в тези проценти попадат цялото мазе и половината от първия етаж. Това много добре кореспондира с проекта на португалското студио "Фора", което спечели проекта за новата визия на площад "Централен" и за експониране на археологията. Ще стартираме разговори с държавата и се надяваме цените да бъдат в съответствие с бюджета на Пловдив, за да можем да си го позволим", заяви Тотев. Той вече е разговарял с изпълнителния директор на "Български пощи" Деян Дънешки за изкупуване на държавния дял, а до дни ще бъде изпратено и писмо до Министерството на транспорта. "С изпращането на писмената заявка ще започне процедура по оценяване на дяловете, така че на този етап е много рано да се говори за сума. По-важното е, че Централна поща трябва да се социализира в площадното пространство", допълни Тотев. Идеята е там да се построи обществена многофункционална сграда с възможност за изнасяне на експонати от местните музеи. Пощенските служители няма да бъдат местени.
Кметът на Пловдив подписа и договор с „Прокредит банк" за изкупуването на бившия гей бар "Калигула", който ще бъде превърнат във филиал на Градската художествена галерия. Стойността на сделката е 750 000 лв. за имот от 800 кв. м в сърцето на града. Сделката е ключова и за реализацията на проекта за водна каскада, която ще наподобява Испанските стълби в Рим, но ще е по-атрактивна.

 

"Труд"

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване