02/16/15 15:53
(http://noresharski.com/)

Пленена държава #100

След 100 дни правителство на компромиса България продължава да е в плен на същите зависимости, които на 14 юни 2013-та ескалираха до пълна гражданска непоносимост и изведоха гражданското общество на 404 дни протест.

Отказът от реални действия и опитът да бъдат реабилитирани част от виновните за най-срамния период в най-новата ни история са доказателство за зависимостта на новото правителство и принадлежността му към модела КОЙ.

В деня след предсрочните парламентарни избори ние казахме, че моделът КОЙ не е демонтиран и той означава:

  • Пленени регулатори, които не могат да наложат закона;
  • Медии с неясна собственост, които се използват за бухалки срещу опонентите и проправителствена пропаганда;
  • Съдебна система, тежко зависима от политически натиск;
  • Служби на националната сигурност, парализирани от престъпни мрежи с висока политическа протекция;
  • Политически партии, функциониращи като корпорации;
  • Източване на публичен ресурс за купуване на избори, лично обогатяване и умъртвяване на инициативността и конкуренцията.

Днес ние казваме: моделът КОЙ е отново на власт.

Шефът на ДАНС – Писанчев, главният секретар на МВР – Лазаров, шефът на ДАТО – Китов, председателката на СГС – Янева, шефът на БНБ – Искров, шефът на КФН – Мавродиев със своите действия и бездействие са доказали, че нямат място в управлението на държавни институции. Със своите действия и бездействия и дори с мълчаливо съгласие те не са защитили закона като се изправят срещу нерегламентираните дейности, които са им били изискани, налагани или вменявани. Със своите действия и бездействия и дори с мълчаливо съгласие те са нарушили закона и по този начин са ощетили държавата и обществения интерес. Фактът, че те продължават да заемат тези постове и че премиерът открито признава, че се страхува да поиска оставките на отговорните за безобразията в сектора „Сигурност“, оставя нашата държава в плен на същите тези зависимости, които ни изведоха на улицата на 14 юни 2013.

100-те дни компромисен толеранс изтекоха. Няма реални реформи. Няма реални заявки за демонтирането на модела КОЙ. Няма реални действия за изтръгване на държавата от ръцете на корпоративно-политическата мафия, която гарантира своя властови комфорт именно чрез лостовете на сектора за сигурност.

ОСТАВКА на монтираните послушни изпълнители на волята на КОЙ – Писанчев, Лазаров, Китов, Янева, Искров, Мавродиев!

Протестна мрежа

16.02.2015

The post Пленена държава #100 appeared first on Noresharski.com.

Публикувана на 02/16/15 15:53 http://noresharski.com/plenena-drzhava-100/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване