03/31/15 06:05
(http://www.klassa.bg/)

Банско приема ски първенството на Мексико

 За първи път в историята български курорт ще бъде домакин на една от най-любопитните купи по ски алпийски дисциплини. Банско ще приеме кръг от Мексиканския ски шампионат, част от провеждащата се за първа година Купа на малките нации. Двата слалома ще се проведат на 4 април на писта “Юлен”, а участие са потвърдили състезатели от екзотични дестинации като Индия, Ливан и Кипър, също Молдова, Македония, Гърция, Румъния и България.

 

Главен организатор на състезанието е екзотичният принц  Хубертус фон Хоенлое-Ланденбург. Той е роден в Мексико сити, но е представител на лихтенщайнската княжеска династия. 56-годишният бизнесмен, професионален фотограф, музикант и актьор е един от най-големите приятели на алпийските ски. Самият той е носител на рекорд на Гинес за участието си 6 олимпиади и на 16 световни първенства по алпийски ски. Основател е на мексиканската ски федерация и под негова егида ще се проведе и състезанието на Банско.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване