03/31/15 15:26
(http://pik.bg)

Бащата и бабата на убитото в куфар дете идват в България

Бащата и бабата на убитото в куфар дете идват в България

 Бащата и бабата на петгодишното дете, открито мъртво в куфар в края на март, ще пристигнат в България за разпознаването на неговото тяло и това на майка му, съобщи РИА Новости, позовавайки се на Павел Астахов, пълномощник при президента на Русия по въпросите за правата на детето.

„Става въпрос за умишлено убийство на двама граждани на Руската федерация. На 30 март българската страна се обърна към консулството на Русия с молба да уточни данни за намерените трупове. Успяхме да открием бабата на загиналото дете, тя живее в Тува и има готовност да замине, за да го разпознае“, заяви Астанов, предаде агенция "Фокус".

По данни на омбудсмена на този етап бабата е разпознала своя внук и дъщеря само по снимка, публикувана в средствата за масова информация. По-рано стана известно, че убитата жена, за която се предполага, че е майка на загиналото дете, е била в процес на развод с бащата, но той ги е издържал. „Свързахме се също и с бащата, той също има готовност да замине, за да участва в разпознаването, макар и по неговите думи да се е виждал рядко със загиналите“, поясни Астахов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване