03/31/15 06:00
(http://www.klassa.bg/)

БГ звезди спасяват училищна библиотека

 Веси Бонева, Deep Zone Project, популярният влогър и автор Емил Конрад и българската представителка на един от най-престижните конкурси в Лос Анджелис – Лидия Иванова, се включват в инициативата „Спаси Библиотека”. Кампанията има за цел да подпомогне 176 ОУ в село Негован, в което преди време е изгоряла библиотеката, но освен така необходимите книжки и пособия, при тях има недостиг и на компютърна техника.

 

Училището е малко и трудно се издържа само, но именно любовта към знанието и децата провокира директора да търси помощ от хората и бизнеса.

 

Към момента в него учат 144 деца от предучилищна група до 8 клас и всички те се обучават по информатика с остаряла и недостатъчна техника, което води до проблеми в учебния процес.

 

Школото се нуждае главно от класическа литература (българска и западна), приказки и енциклопедии. Пълен списък с необходимите пособия можете да намерите на специално създадения хаштаг #СпасиБиблиотека, както и на Фейсбук страницата на училището.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване