03/31/15 05:59
(http://www.klassa.bg/)

Детската „Евровизия” ще бъде в „Арена Армеец”

 Два месеца след като получи покана от EBU да бъде домакин на детската „Евровизия” БНТ анонсира дата и локация за събитието – 21 ноември, „Арена Армеец”. Повече подробности около организацията на най-престижния конкурс за песен на Стария континент генералният директор на обществената медия Вяра Анкова ще изнесе на пресконференция днес. Със сигурност обаче сред гвоздеите на програмата наесен ще бъдат Крисия, Хасан и Ибрахим, чиято „Планета на децата” спечели вота на журналистите и донесе на страната ни второ място през ноември в Малта.

 

Участието на триото бе подкрепено както от БНТ, така и от bTV, което е прецедент в българската история на конкурса. “Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България и на БНТ. С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата  страна”, заяви Анкова. Победител в миналогодишната надпревара бе 14-годишният Винченцо Кантиело. Италианската RAI първа получи правото да организира тазгодишното издание на детската „Евровизия”, но според правилата на състезанието победителят не е задължен да бъде домакин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване