03/31/15 06:17
(http://www.klassa.bg/)

Обама бил по-страшен за САЩ от Путин

 Една трета от републиканците са на мнение, че президентът Барак Обама представлява непосредствена заплаха за САЩ, сочи изследване на Ipsos. Това поставя Обама пред руския президент Владимир Путин и сирийския Башар Асад. Изследването на 2809 американци измерва доколко те разглеждат определени държави, организации и личности като заплаха за САЩ, като те биват класирани по скала от 1 до 5. Според допитването 34% от републиканците разглеждат Обама като непосредствена заплаха – повече от Путин и Асад, които са непосредствена заплаха според 25% и 23% от тях.

 

Социологът Бари Гласнър коментира пред Ройтерс, че предвид силната поляризация на американското общество резултатите не са изненадващи. "Винаги има значително демонизиране на настоящия президент от страна на опозицията", посочва той и добавя, че "сеенето на страх" ще е сред основните оръжия и на републиканците, и на демократите в кампанията за президентските избори през 2016 г. "Телевизията и американската политика като цяло разчитат много на страха", казва Гласнър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване