03/31/15 17:20
(http://pik.bg)

Софийският университет открива специалност "Хебраистика"

Софийският университет открива специалност "Хебраистика"

Софийският университет открива нова специалност "Хебраистика". В нея ще се изучава езикът, историята и икономиката на Израел. Специалността е интердисциплинарна, има практическа насоченост и се състои от 3 модула, каза проф. Христо Матанов, преподавател в Историческия факултет, по БНР.

Първият модул е филологически, така да се каже, а всъщност е свързан с изучаването на езика в неговия съвременен вариант - еврейския общ език, който е официален за държавата Израел.

"Вторият модул ще бъде исторически - без развитието на дадена общност, цивилизация в исторически план, не можем да схванем нейния светоглед, нейното държане в съвременния свят, нейната политика. Третото - стопанство на държавата Израел, в който водеща роля има Стопанският факултет на СУ, стопанският модел на държавата Израел би могъл да бъде до голяма степен учител на съвременното поколение", обясни проф. Матанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване