03/31/15 16:56
(http://pik.bg)

Цачева: Предлагаме едни от най-благоприятните данъчни условия за инвестиции

Цачева: Предлагаме едни от най-благоприятните данъчни условия за инвестиции

Българската държава предлага едни от най-благоприятните данъчни условия за привличане на чуждестранни инвестиции, но бизнесът се нуждае от стабилност, предсказуемост и работеща съдебна система.

Това заяви председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева по време на откриването на завода за автомобилни кабелни системи на "Електрокабел България" в Плевен, съобщиха от НС. По думите й само с проекти като този може да се осигурят толкова нужните на България икономически растеж и заестост. Цецка Цачева подчерта усилията, които полага държавното управление в тази посока, както и доброто му взаимодействие с местната и регионалната власт. В приветствието си председателят на парламента отбеляза, че кратките срокове, в които обектът е изграден, са респектиращи. Заетостта, която ще генерира този завод, е добра, защото поетапно ще бъдат разкрити 600 работни места, посочи Цецка Цачева.

Председателят на Народното събрание изрази надеждата си новооткритото предприятие да привлича висококвалифицирани служители и професионалисти и по този начин да се популяризира самият град Плевен. На събитието присъстваха още заместник-министърът на икономиката Любен Петров, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков и областният управител Ралица Добрева. Заводът за автомобилни кабелни системи на "Електрокабел България" е построен на площ от 5000 квадратни метра и има възможност бъде разширен на двойно по-голям терен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване