04/28/15 18:30
(http://pik.bg)

Полиция осигурява реда в дома за чужденци в кв. "Военна рампа"

Полиция осигурява реда в дома за чужденци в кв. "Военна рампа"

Допълнителни полицейски сили са помагали в осигуряването на реда и спокойствието в дома за чужденци в кв. "Военна рампа", съобщиха от МВР. В ранния следобед днес е възникнало пререкание между част от настанените чужденци в дома, администриран от ДАБ в кв." Военна рампа". Около 60 чужденци, които са в процедура за предоставяне на закрила, са изразили претенции за по-бързото й приключване. Разглеждането на преписките на всички тях е в рамките на сроковете за процедури по общия ред, заложени в Закона за убежището и бежанците.

Той предвижда три месеца, плюс възможност за удължаване с още три, при необходимост от събиране на необходими данни и уточняване на информацията. С цел да бъдат гарантирани редът и спокойствието на всички настанени в дома, на място са извикани допълнителни полицейски сили. Междувременно представители на ръководството на ДАБ са провели разговори с чужденците и ситуацията се е успокоила. Поет е ангажимент процедурите по предоставянето им на закрила да приключат при възможност и преди края на законно установения срок. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване