04/28/15 06:29
(http://www.klassa.bg/)

Тачи: Насилието и инцидентите не са в интерес на никого

 Сътрудничеството между Македония и Косово трябва да е от взаимен интерес. Насилието и инцидентите не са в интерес нито на Македония нито на Косово.

Това е общата оценка изложена след срещата между лидера на Демократическия съюз за интеграция /ДСИ/ Али Ахмети и премиера на Косово Ахмед Тачи състояла се днес в Прищина. Правителственото заседание между двете държави предвидено да се проведе в близко време, ще допринесе за подобряването на отношенията между двете държави и ще отвори нова перспектива, смята Тачи. По време на срещата е била обсъдена и политическата ситуация в Македония и инцидента в Гошинце.

"Стабилна и европейска Македония е в интерес на Косово и на интеграцията в ЕС. Мирът в Македония е в интерес на Косово, защото инцидентите не помагат нито на Косово, нито на Македония", уточни Тачи.

От своя страна лидерът на ДСИ Али Ахмети каза, че албанците в Македония не желаят нова криза, а само провеждането на Охридското споразумение. В същото време Ахмети подчерта, че сътрудничеството между двете държави е в интерес както на Скопие така и на Прищина, като уточни и че подкрепя диалога между Косово и Сърбия. 

 

 

БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване