05/06/15 14:35
(http://pik.bg)

В Асеновград извиха най-дългото Гергьовденско хоро

В Асеновград извиха най-дългото Гергьовденско хоро

Днес на един от най-големите български празници кметът на Община Асеновград д-р Емил Караиванов, заедно със стотици жители, извиха най-дългото Гергьовденско хоро с песните на народния певец Илия Луков. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Асеновградчани почетоха и Деня на храбростта и Празника на българската армия. Тържествената програма започна с освещаване на бойните знамена на Четвърти артилерийски полк в Асеновград и почетния караул. Подполковник Красимир Ташев поздрави всички присъстващи по случай празника, като разкри историята на паметната дата 6 май. След военния ритуал празникът продължи със завладяващите ритми на българската народна музика на Илия Луков и танцова формация „Мездра“. Повече от час жителите на най-красивия град танцуваха и пяха любимите си български песни на централния площад в града.

Кметът на Община Асеновград поздрави и всички жители на село Мулдава по случай техния празник днес. Традиционно празника на селото започва с народни борби. Специален гост на тържеството беше и народният представител от Асеновград Манол Генов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване