05/27/15 05:08
(http://www.klassa.bg/)

Джони Айв стана първият главен директор по дизайна на Apple

 Британският дизайнер Джони Айв, чието дело са най-популярните продукти на Apple през последните години, е повишен в главен директор по дизайна, пише The Guardian. Aйв, чиято предишна позиция беше вицепрезидент по дизайна, ще продължи да отговаря за дизайна на Apple, “фокусирайки се изцяло върху текущи дизайнерски проекти, нови идеи и бъдещи инициативи”, според изпълнителния директор на компанията Тим Кук. Всекидневните мениджърски отговорности обаче ще бъдат делегирани на новите вицепрезиденти по индустриалния дизайн и дизайна на потребителския интерфейс - Ричард Хауърд и Алън Дай.
Повишението на Айв ще му позволи да “пътува повече”, става ясно от интервю на дизайнера с телевизионния водещ и писател Стивън Фрай за The Telegraph. Има мнения, че новата длъжност ще даде възможност на Джони Айв да се върне в Англия - нещо, което той иска да направи от години. 
През по-голямата част от кариерата си в Apple Айв се занимаваше с индустриалния дизайн или най-общо казано с физическия дизайн на хардуерните продукти на компанията. От юни 2013 година той беше повишен от старши вицепрезидент по индустриалния дизайн в старши вицепрезидент по дизайна, поемайки и дизайна на потребителския интерфейс. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване