05/29/15 08:39
(http://www.klassa.bg/)

Адв. Марковски съветва: Срещу пистолет никаква съпротива!

 Адвокатът призова парламентът да не бави необходима законодателна промяна, която да превърне записи и снимки в доказателства пред съда

„Срещу пистолет никаква съпротива. Това посъветва адвокат Марковски от ефира на Нова телевизия по повод зрелищния грабеж в столицата. Той допълни, че за жалост записът от охранителната камера, показващ нагъл грабеж с насилие върху продавачка в магазин в София, не е доказателство в съда.

Адвокатът призова парламентът да не бави необходима законодателна промяна, която да превърне подобни материали – записи, снимки и т.н., в доказателства пред съда. „95% от Лондон е покрит с камери. Това решение намалява уличната престъпност три пъти”, даде пример той.

„Истината е, че има специфична ромска престъпност. Полицията е загърбила задълженията си. Когато има силна музика, това е хулиганство”, коментира адвокатът. „Но кмета те ще го избират. Желанието да го оставиш рома да прави каквото си иска, е много погрешно. В крайна сметка борбата за власт е много неморална”, допълни той. „Всеки съдия ще осъди ром, ако надуе докрай чалгата”, каза адвокатът. За целта, обаче, трябва да се образуват обвинителни актове, ако има разследващи на място.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване