05/29/15 17:29
(http://pik.bg)

БСП в паника - няма кадри! Миков е съгласен да подкрепя независими кандидати за кметове

БСП в паника - няма кадри! Миков е съгласен да подкрепя независими кандидати за кметове

БСП най-вероятно няма да издигне собствен кандидат за кмет на Бургас. Това стана ясно от думите на председателя на партията Михаил Миков, който днес е на работно посещение в морския град, пише "Флагман". За пръв път соцлидерът лансира не само възможността социалистическата партия да търси „независим, авторитетен човек“, но и да позволи на някой от собствените си членове да се яви извън формата на партията, за да спечели повече гласове. Към този момент последното противоречи на Устава на БСП, но се очаква скоро червената Конституция да бъде променена в тази й част.

„На много места самите наши областни председатели, общински отиват към вариант – подкрепа на независим кандидат. Смятам, че те самите могат достатъчно ясно да мотивират членовете на общинските конференции. Трудно ми е да кажа пропорция, но моето усещане е, че около 30 % ще изберат тази опция - независим, авторитетен човек, подкрепен от БСП. Много зависи при формирането на такъв тип кандидатури и нагласите за сътрудничество в Общинския съвет-Бургас. Това не го наричам коалиция, а партньорство или съюз“, коментира червеният лидер пред бургаски журналисти.

Той обаче категорично отказа да коментира имена за Бургас с мотива, че все още е много рано. Според Миков нямало да бъде късно кандидатът да се обяви през юли или дори през август. Имало достатъчно време до 25 октомври, за да се превърне в разпознаваема личност за левите избиратели, убеден е червеният лидер.

От името на БСП към евентуалните партньори са предложени две имена – на адвокат Виржиния Хайк и бизнесдамата Малина Стратиева, но не е изключено да се приеме и предложението на Патриотичния фронт или друга партия, готова да участва във фронта „АнтиНиколов“ наесен.

Другият интересен момент от твърденията на Михаил Миков – че ще се допусне членове на БСП да се явят като независим кандидат-кмет, подкрепен от левицата отваря широко вратата на карнобатския управник Георги Димитров да излезе самостоятелно на вота. Ако това се случи не е ясно как ще се приеме от местната структура, която към този момент декларира подкрепа към Тодор Байчев.

В Несебър под формулата „независим“ БСП ще застане зад Николай Димитров, а в Приморско – екскмета Димитър Димитров. В Царево под същата формула най-вероятно ще се работи за Дико Градев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване