05/29/15 17:47
(http://www.klassa.bg/)

Гебрюдер Вайс засилва присъствието си в България

      Международният експерт по транспорта открива нов дистрибуционен център за Балканите и Централна Азия. Инвестицията възлиза на над десет милиона евро.
Елин Пелин/ Лаутерах, 29 май 2015 г.
       Днес международната транспортна и логистична компания „Гебрюдер Вайс“ открива своя нов български клон близо до София, в с. Мусачево /община Елин Пелин/. „Новият терминал в Елин Пелин ще служи като централен хъб за региона на Балканите, както и в посока Централна Азия. Освен идеалното от транспортна гледна точка местоположение, той предлага преди всичко повече място за логистичния бизнес и ще подкрепи по-нататъшната ни експанзия в тези региони“, казва Томас Мозер, регионален ръководител за Югоизточна Европа/ОНД в Гебрюдер Вайс. В новото строителство, което заменя досегашната база в София, са инвестирани повече от десет милиона евро.
    Новият логистичен център отговаря на най-високите технологични стандарти и включва логистични високостелажни складове (6000 m²), крос-докинг зона (1880 m²) и офиси (1300 m²). Съществуват възможности допълнително строителство и разширяване на терминала през следващите години. „В базата в Елин Пелин предлагаме пълното портфолио от услуги на Гебрюдер Вайс. То включва от сухоземен, въздушен и морски транспорт, до индивидуални логистични решения. И тук всички услуги ще се изпълняват с обичайните високи стандарти за качество на Гебрюдер Вайс“, разказва Мариета Григорова, управител на Гебрюдер Вайс в България. С приключването на строителството броят на служителите нарасна от 60 до почти 90.
Над 20 години успешна дейност в България
    С оглед на темповете на икономически растеж на България, компанията е доволна от икономическото развитие на своя клон. „Българският пазар се доказа като стабилен още при предишните тежки икономически ситуации“, казва Томас Мозер. „Ние инвестираме дългосрочно и изхождаме от това, че България може да се адаптира бързо към съответната ситуация“. Благодарение на регионалния експертен опит в областта на логистиката и на доказалата се източноевропейска мрежа на Гебрюдер Вайс дейността ни се развива в положителна посока през последните години. Само през предишната година броят на превозените и обработени пратки се е увеличил с 35 процента. Българската база се използва като регионален дистрибуционен център преди всичко от международни и местни клиенти от машинния и високотехнологичния браншове.
      Гебрюдер Вайс развива успешно дейността си в България от 1993 г. Още в първите години логистичната компания утвърди името си в страната в сферата на групажните превози. Предишната база в София беше построена през 2003 г. Днес Гебрюдер Вайс България генерира 70 процента от оборота си от национални и международни сухоземни превози. Наред с това складовата логистика и превозите по море и въздух значително увеличиха значението си през последните три до пет години. Още преди завършването на новия терминал в Елин Пелин, клонът в София действаше като платформа за групажни превози за Туркменистан. В момента компанията планира директни превози към своите клонове в Турция, Грузия и разработва транспортни решения за други централноазиатски държави.
 
За Gebrüder Weiss
       С повече от 6000 служители, 150 собствени офиса и годишен оборот от над един милиард евро (2014 г.) Гебрюдер Вайс се нарежда сред водещите фирми за логистика и транспорт в Европа. Под шапката на GW Holding AG със седалище в Лаутерах (Форарлберг) предприятието обединява наред със своите основни бизнес-отдели сухопътен транспорт, въздушен транспорт и превоз по море, логистика, и поредица от високоспециализирани браншови решения и дъщерни фирми – между тях и логистичната консултация x|vise, tectraxx (браншов специалист за хай-тек фирми), inet-logistics (софтуерни решения за транспортен мениджмънт TMS), Railcargo (железопътен транспорт) и пакетът от услуги на , партньор на австрийската DPD. Това обединение дава възможност на концерна да реагира бързо и гъвкаво на потребностите на клиентите. С множество екологични, икономически и социални мерки днес семейната фирма с над 500-годишна история в транспортното дело се счита за пионер по отношение на устойчивия бизнес.
 
За повече информация
Анна Анчева 
Kоординатор „Маркетинг и продажби“ 
anna.ancheva@gw-world.com 
T +359 2 9700 460 

Централа
Gebrüder Weiss корпоративни комуникации
press@gw-world.com
Бундесщрасе 110, A-6923 Лаутерах, Австрия
T +43.5574.696.2169
F +43.5.9006.2173
www.gw-world.com
http://newsroom.gw-world.com/en/

 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване