05/29/15 08:05
(http://www.klassa.bg/)

Депутатите решиха да бъде създадена временна комисия, която да работи за промени в Конституцията

 Народните представители гласуваха да бъде създадена временна комисия , която да работи по внесените от ПГ на ПП ГЕРБ, ПГ на Реформаторския блок, ПГ на Патриотичния фронт и осем народни представители от ПГ на БДЦ промени в Конституцията.
 
Тя ще е на паритетен принцип и ще се състои от 16 членове – по двама от всяка група, в т.ч. председател и един заместник-председател. За председател бе избран Димитър Лазаров от ПГ на ПП ГЕРБ, негов заместник е Атанас Атанасов от ПГ на РБ.
 
Решенията ще се вземат с обикновено мнозинство от членовете на комисията. В срок от 7 дни от създаването й комисията трябва да предложи на Народното събрание правилата за обсъждане и приемане на законопроекта. Ще работи до приемането/отхвърлянето му. Като втори представител на ПГ на ПП ГЕРБ в него влиза Данаил Кирилов. ПГ на „БСП Лява България“ ще бъде представена от Мая Манолова и Чавдар Георгиев. От ПГ на ДПС членове ще бъдат Четин Казак и Хамид Хамид, от ПГ на РБ – Атанас Атанасов и Димитър Делчев, от ПГ на ПФ – Християн Митев и Емил Димитров, от ПГ на АБВ – Лъчезар Никифоров и Кирил Цочев, от ПГ на БДЦ – Красимира Ковачка и заместник-председателят на Народното събрание Явор Хайтов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване