05/29/15 12:55
(http://pik.bg)

Зоран Заев: В записите, с които разполагаме, няма български политици във властта

Зоран Заев: В записите, с които разполагаме, няма български политици във властта

В записите, с които разполагаме не фигурират български политици във властта- нито министри, нито премиерът. Това каза лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев след срещата си с премиерa Бойко Борисов.

Българският премиер не е присъства в записите, с които сме запознати. Няколко посланици в Македония на различни страни са били подслушвани. Ние предадохме тези материали на посланиците. Нямаме запис, документ или телефонен запис на политиците във властта, без значение дали става въпрос за някой от министрите или премиера. Стараем се да бъдем внимателни с обявяването на записите, които са в ръцете ни, защото обстановката в Македония е чувствителна, след случилото се в Куманово. Цялата истината ще бъде разкрита. В много кратък срок и доказателствата за Смилковското езеро, ще бъдат показани наяве.

ЕС конкретната помощ вече я изпрати, неформално ще се отворят 23 и 24 преговорни глави за Македония – правосъдие и свобода на медиите. Това значи много. В Македония правосъдието е цялостно обзето от управляващата власт, няма правораздаване, а поне 75% от медиите са под контрола на правителството. Това е голяма помощ за Македония, но и помощта за преговорите от страна на ЕС е от голямо значение за страната

Припомняме, че на 1-ви април Агенция и Радио „Фокус” публикува първоаприлска новина, свързана с най-актуалните скандали в Македония, а именно подслушването. Тогава „Фокус” се пошегува, че и българският премиер и бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, са били подслушвани по време на визитите им в Скопие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване