05/29/15 13:32
(http://pik.bg)

Зрелищна гонка край Перник! Мъж не спря на стоппалка, полицаи преследваха вектрата му през две села

Зрелищна гонка край Перник! Мъж не спря на стоппалка, полицаи преследваха вектрата му през две села

Пернишка кримка си спретна гонка с полицейски автомобил като в американски екшън.

Униформените от брезнишкото РУП вдигнали стоппалка на водач с „Опел Вектра” в района на село Непразненци, пише "Струма бг".

Той обаче, вместо да спре, натиснал педала на газта до ламарината и запрашил по почти безлюдния път в района. Полицейският автопатрул надул сирената и подгонил беглеца, който бил спрян към 22,45 ч. в съседното село Бегуновци.

Полицаите установили, че шофьор на вектрата е 35-годишният Найден Д.-Найденката от Перник, който бил във видимо пияно състояние. 

Криминалнопроявеният мъж отказал проверка за алкохол с техническо средство и кръвна проба за химичен анализ. При проверка в полицейската мрежа автопатрулът установил на място, че Найденката управлява автомобила в едногодишния срок на лишаване от правоуправление.

За подобно деяние Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до две години. Найденката е наказван многократно за нарушения на Закона за движение по пътищата. Познат е и с множество кражби, грабежи и телесни повреди. Изтърпявал е условни и ефективни присъди.

Съставен му е и акт за административно нарушение поради отказ от проверка за алкохол. Наказанието за подобно нарушение е лишаване от право да управлява автомобил за срок от 2 години и глоба 2000 лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване