05/29/15 16:52
(http://pik.bg)

Министър Москов: Работим за бързо намаляване на дълговете на болниците

Министър Москов: Работим за бързо намаляване на дълговете на болниците
"Правителството има ясен икономически план за погасяване на задълженията на многопрофилните болници, след което ще стане възможно те да бъдат извадени от търговския регистър." Това заяви в Стара Загора здравният министър Петър Москов, предаде БНР.

"В бъдеще с парите от здравните ни осигуровки, ще бъдат изплащани единствено заплатите на медицинските кадри и лечението на пациентите. Стопанските разходи ще поемат собствениците на болниците - съответно държавата, общината или частникът. Преди това лечебните заведения трябва да бъдат финансово оздравени:
Заедно с финансовото министерство разработваме механизми за намаляване на тези дългове, дори за изплащане на тези дългове в един бърз период от време."

На среща с колектива на Комплексния онкологичен център е постигнато споразумение за функционално обединение с Университетската болница при запазване на юридическата самостоятелност на двете структури. Министър Москов подчерта: 

"Националната здравноосигурителна каса от следващата година ще плаща единствено и само на лечебни заведения, които могат да гарантират пълната и кадрова и апаратурна и функционална цялост на лечението ви." 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване