05/29/15 07:49
(http://pik.bg)

Нова секира за ЕВН в Бургас

Нова секира за ЕВН в Бургас

Още един бургазлия успя да осъди електроразпределителното дружество ЕВН и да си върне парите за ток. Енергото ще трябва да възстанови на клиента си сумата от 475 лева, тъй като, според решението на съда, сметката е платена без основание.

При проверка на електромера на клиента от ЕВН установили, че апаратът е манипулиран. Оказало се, че той отчита с близо 80 % по-малко ток от реално изразходения. Последвало съставяне на протокол от страната дружеството, коригирана е и сметката. По време на съставяне на документа обаче бургазлията не присъствал, а самата фактура е коригирана едностранно.

Това не е първият подобен случай. Почти всяка седмица енергото изгаря с по-някоя сума, въпреки че хващат кражби на ток. Съдебната практика показва, че магистратите се произнасят в полза на клиента, когато самият той не е присъствал при съставянето на протокола и когато сметката е коригирана едностранно от дружеството./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване