05/29/15 07:54
(http://www.klassa.bg/)

Порошенко седем пъти по-богат за година

 Доходът на украинския президент Петро Порошенко от момента на встъпването му в длъжност е нараснал няколко пъти, съобщава Би Би Си. През 2013 година Порошенко е декларирал около 2 милиона долара годишен доход, като основната част от сумата е дошла от продажба на ценни книжа и корпоративни права. В 2014 година „картината кардинално се е променила” и украинският президент е декларирал 17 милиона долара, по-голямата част от които са дивиденти и проценти от сделки. Порошенко може да е получил дивиденти като акционер в свои бизнесструктури за финансирането на избирателната си кампания. Освен това сладкарският концерн „Roshen”, който е негова собственост, за една година е увеличил доходите си девет пъти. Въпреки предизборното си обещание и украинската конституция Порошенко не е продал бизнесите си, отбелязва BBC.
Междувременно Порошенко на осмия киевски форум за сигурност заяви, че страната няма да води диалог с представители на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики. „Ще проведем разговори с Донбас, но не с този, а с друг Донбас – украински”, добави Порошенко.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване