05/29/15 07:45
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът: АМ „Марица” вече докарва инвеститори

 Новата магистрала „Марица” ще даде импулс на икономиката и ще я направи по рентабилна, посочи премиерът Бойко Борисов, който заедно с Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Ивайлов Московски преряза вчера лентата на лот 2 между Димитровград и Харманли. Те изпратиха в историята пътя на смъртта Е-80-арена на тежки катастрофи, особено по време на гастарбайтерския бум през лятото. Новооткритата 34-километрова отсечка свърза Хасково с Турската граница. По магистралата до Харманли ще се стига вече за 10 минути вместо за 30 минути. Вече има първите дошли инвеститори, „Дженерал мотърс”, които направиха завод за 2000 души в Стара Загора и работят на 100% износ. Те дойдоха, защото ще имат магистрала и високоскоростна железница, обяви Борисов. Тази магистрала бе мечта от 1979 година. От нея бяха построени само 17 км ляво платно и още един етап от 13 км. Сега вече са пуснати 80 км, а до края на октомври ще бъдат готови всички 114 км, коментира пък Павлова, която обаче бе коригирана от премиера за срока-до септември, че и по-рано. По искане на правителството строителите от „Марица Хайуей” изкараха всичките си машини на трасето и само за 24 часа фрезоваха и преасфалтираха констатираните проблемни участъци. Качеството на настилката бе проверено лично от Борисов, който премина с автомобила си преди да пререже лентата на лот 2, изграждането на който струва над 146 млн. лв. Според АПИ пътен възел Димитровград е най-големият в страната. Пътят е важен не само за родината ви, но и за Европа, обяви пристигналата в последния момент за събитието представителка на ЕК Витория Вилафранка.

 

Няма да има промени в кабинета. Кабинетът работи прекрасно, който може да предложи по-добър, да заповяда, заяви пък Борисов по-рано в Димитровград при инспекцията си на ремонтираната жп гара. Преди това той откри завода в Стара Загора за производство на уплътнения за автомобилните гиганти от цял свят. След инфраструктурата са заводите. Така се вдига икономиката, отбеляза по време на събитието премиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване