05/29/15 03:56
(http://pik.bg)

София и Търново не си дават болниците, искат среща с МЗ

София и Търново не си дават болниците, искат среща с МЗ

Столичните общинари искат среща със здравния министър д-р Петър Москов заради реформата, която предвижда 3 общински лечебни заведения да се влеят в държавни болници.

Това стана ясно на сесията на СОС. Според плановете на министерството общинските онкоболница, Центърът за психично здраве и Центърът за кожно-венерически заболявания ще се ликвидират и влеят в държавни болници. Общината е инвестирала в тях, освен това при сливане ще трябва да връща пари на Брюксел. Само в онкоболницата приключи европроект за ремонт и апаратура за 5,6 млн. лева, а по договор в следващите 5 г. собствеността на болницата не трябва да се променя. Групата на БСП предложи СОС да приеме декларация срещу реформата, но не получи подкрепа. От ГЕРБ обясниха, че такава е трябвало да бъде обсъдена първо на председателски съвет.

Същата декларация, но за закриването на диспансери в Търново опита да прокара групата на БСП. И там документът не събра подкрепа. Кметът на Търново Даниел Панов обаче също е поискал среща с Москов. Според него сливането на болници не е уредено законово. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване