05/29/15 07:50
(http://www.klassa.bg/)

Столтенберг: Москва да не се меси в разширяването на НАТО

 Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща да защитава териториалната цялост на Европа в обстановка на напрежение по източния фланг на алианса заради кризата в Украйна, предаде ДПА. „Твърдо ще защитаваме суверенитета и териториалната цялост на всички европейски страни”, заяви Столтенберг в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон. НАТО ще работи да гарантира, че съседите му Грузия, Молдова и Украйна ще останат стабилни и независими, каза той в мозъчния тръст ден след като обсъди конфликта в Украйна с президента Барак Обама. „Тези държави не са буферни зони, те са независими суверенни държави. Те имат правото сами да избират по кой път да поемат и ние ще им помогнем по този път”, каза шефът на алианса. Той предупреди Русия да не се меси в стремежите на свои съседи като Грузия или Украйна за присъединяване към НАТО.

 

„Дали някоя страна ще стане член на НАТО или не ще се реши от тези страни и 28-те съюзници и от никой друг”, каза Столтенберг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване