05/29/15 13:19
(http://pik.bg)

Сухопътни войски почистили 30 км. пътища и над 400 декара площ около Иганово

Сухопътни войски почистили 30 км. пътища и над 400 декара площ около Иганово

21,65 километра пътища и 313 декара са почистени от сухопътни войски във вътрешния район на ВМЗ-Сопот, а още 8,2 километра пътища и 81 декара площ в радиус 1 километър от епицентъра на инцидента в Иганово също са почистени от сили на Министерство на отбраната. Това съобщи министърът на отбрана Николай Ненчев пред депутати по време на парламентарен контрол.

Транспортирани са общо 1062 броя невзривени боеприпаси и 812 килограма метален скрап, съобщи Ненчев. Група от седем военнослужещи е осигурила безопасността на следствените органи, чрез разчистване на трасе от 2,7 километра в часовете след инцидента. Била е изготвена заповед за оказване на помощ на населението и е проведена е операция за почистването на невзривени боеприпаси в радиус от 1 км. Военнослужещите от сухопътни войски незабавно са осигурили безпилотни летателни апарати и е осигурена безопасността на следствените органи веднага, подчерта министърът. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване