05/29/15 16:45
(http://pik.bg)

Фестивал на зелените идеи в Южния парк

Фестивал на зелените идеи в Южния парк

Детска зелена работилница, оформяне на цветни композиции и работилница за оформяне на бонзай ще са сред заниманията на Фестивала на зелените идеи 2015 за деца и любители на цветя в Южния парк.

Третото издание на Фестивала на зелените идеи, чийто старт бе даден още на 29 май, ще очаква любителите на цветя и декоративни растения през целия уикенд – 30 и 31 май в София.

В събота програмата ще започне със занимания за деца. Всяко дете на възраст от 7 до 12 години е добре дошло на детски зелени работилници "Зеленият град и цветовете". По-късно Ангел Ангелов, един от водещите флористи от Асоциация Български Флористи ще запознае дошлите с оформянето на цветни композиции и презентация на флорален дизайн. Следобедът ще е посветен на Работилница "Как се оформя бонсай" с инж. Трифон Трифонов и Бонсай студио ТТ.

Неделната програма също подходяща за малки, големи и по-големи деца. Ще научите какво е това SeedBall, как можете да го направите сами и как да подготвите цветна изненада за роднини и приятели. Всички събития ще се състоят в малък цветен оазис, специално оформен за дните на Фестивала. От Асоциацията на производителите на декоративни растения в България ще дават безплатни съвети и ще отговарят професионално на въпроси как да се грижим по-добре за растенията, които отглеждаме.

Те са убедени, че ще получите вдъхновение как да оформите зелената площ пред къщата си, как да озелените междублоковите пространства в квартала, в който живеете, как да направите по-цветен балкона на апартамента си. Ще има и специален щанд, от където всеки може и да отнесе у дома си късче "зелен град". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване