05/29/15 16:30
(http://pik.bg)

Цветанов: Ако всички партии са диалогични, ще постигнем добър резултат с промените в Конституцията

Цветанов: Ако всички партии са диалогични, ще постигнем добър резултат с промените в Конституцията

Ако всички партии са диалогични и направят необходимите компромиси ще постигнем добър резултат с промените в Конституцията. Това каза пред журналисти в Горна Оряховица Цветан Цветанов, председател на парламентарната група на ГЕРБ, предаде Радио „Фокус” – Велико Търново. Той припомни, че работата на Комисията, която изготвя промените в Конституцията, започна наскоро и е рано да се говори за резултати и очаквания.

„За мен е изключително удовлетворение, че имаме един политически консенсус, постигнат между всички парламентарно представени партии. Те излъчиха своите представители. Знаете, че ние заложихме на квалитетния принцип, за може всяка една от парламентарните групи да има еднакъв брой участници в тази Комисия, за да търсим политически консенсус и с тези партии, които заявиха позиция, че няма да подкрепят промените”, обясни Цветанов. Той уточни, че резултатите ще са добри, ако разговорите се водят спокойно и между всички.

„Това, което съм убеден, че ще направим от ПГ на ГЕРБ е, че ще бъдем изключително диалогични и ще разговаряме с всички политически формации, които са част от българския Парламент, независимо от това дали са се подписали към Законопроекта или не”, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. Той добави, че ще се води диалог, както с партньорите на партията, така и с опозицията в лицето на БСП, ДПС и Атака. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване