05/29/15 09:16
(http://www.dnevnik.bg/)

Целта е да увеличим Борисовата градина и да я запазим като парк, заяви Йорданка Фандъкова


Целта на новия градоустройствен план на Борисовата градина е София е тя да се увеличи и запази като парк. В момента се прави само избор на проектант, който да изготви подробния план, и предстои и публично обсъждане на предложените проекти, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

Общият план ще реши много от проблемите на парка, които са възникнали в последните 25 години. "Градината не е имала устройствен план и това е позволило голяма част от нея да се завземат от частни интереси.

"Въобще не говорим за строителство или за ремонт. Ремонтите, които се правят в момента в градината, са по друга програма. Целта е да приобщим нови части към градината и те да останат като парк", заяви Фандъкова.

Сред идеите на седемте архитектурни екипа, които са се включили в конкурса на направление "Архитектура и градоустройство", са поставянето на виенско колело, повече велоалеи, реорганизация на павилионите и големи спортни комплекси и площадки.

Запитана за предстоящите местни избори, Фандъкова заяви, че няма да влиза в битки. За нея е важно кай каква работа може да свърши и кой каква работа върши.

Като приоритети за лятото Фандъкова посочи транспортната инфраструктура, образованието и околната среда. Полагат се усилия и за инвестиции в общинското здравеопазване, в социалната политика и в културната сфера.

Предстои да се пуснат в движение последните от новите 126 автобуси и се провежда процедура за още 110 нови. Ремонтът на "Дондуков" започва през следващия месец от тротоарите, а за тази година се предвиждат 32 км ремонти на улици и булеварди и 28 км за тротоари.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване