05/29/15 08:24
(http://www.klassa.bg/)

Член на партия „Истински финландци“ призова за стерилизация на имигрантите

 „Трябва да се ограничи раждаемостта в имигрантските среди. Максимум три деца. И, разбира се, нужда е принудителна стерилизация на африканците“. Такова решение на проблемите с имиграцията предложи на своя „Фейсбук“ Оли Садемиес, член на партия „Истински финландци“, съобщава вестник “Российская газета“. 
Този призив в разрез с принципите за правата на човека веднага придоби популярност. Председателят на хелзинската структура на „Истински финландци“ Сепо Канерва нарече „лудост“ изказването на своя съпартиец. В коментар пред мстна медия Канерва казва, че идеите на Садемиес са близки до възгледите на Адолф Хитлер. 
Но призивът за „стерилизация на имигрантите“ се е харесал на мнозина. Публикуваното от Садемиес изказване във „Фейсбук“ е събрало впечатляващо количество одобряващи лайквания и коментари. 
Въпреки това партия „Истински финландци“ побърза да се дистанцира от думите на Садемиес, определяйки скандалното му изказване за плод на неговото „индивидуално мислене“. Но бившият служител на полицията, а понастоящем асистент на депутат, Садемиес не възнамерява да се предава и дава интервюта за медиите, в които потвърждава и защитава позицията си. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване