06/03/15 12:17
(http://pik.bg)

Агенцията за закрила на детето подготвя промени в Семейния кодекс

Агенцията за закрила на детето подготвя промени в Семейния кодекс

Държавната агенция за закрила на детето подготвя промени в Семейния кодекс, които да защитават в по-голяма степен децата при родителски конфликти.

От Държавната агенция за закрила на детето ще настояват промените да залегнат в текстове, които да защитават по-добре правата на деца в случай на конфликт между родителите им. Става дума за текстове, които регламентират родителската отговорност и задължават родителите да спазват определения от съда режим на контакти с децата. За възпрепятстване на контакта между дете и родител да се носи наказателна отговорност, предлагат още от агенцията. В момента текат промени и в системата на социалните доклади, които се изготвят при такива родителски спорове. Целта е докладът да стане по-обективен и да взема предвид всички обстоятелства в интерес на децата в семейството, информира БНР. 

В момента 80 процента от жалбите в Държавната агенция за закрила на детето са за необективни социални доклади, обясни председателят ѝ Ева Жечева. Най-често сигналите се подават от бащите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване