06/03/15 13:06
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов заръча ГЕРБ да подкрепят идея на БСП за анулиране на адресни регистрации за изборите


Премиерът Бойко Борисов заръча на депутатите си да подкрепят предложението на социалистката Мая Манолова за анулиране на всички съмнителни регистрации на граждани на един и същ адрес. По време на днешния блиц контрол министър-председателят отговаряше на питания на депутата от БСП за организацията на предстоящите местни избори наесен, в частност големият брой случаи с регистрации на много лица на едно и също място, което би могло да доведе да манипулиране на вота.

"Става дума за 100 хил. души, които са се пререгистрирали. От големите градове към малките общини. Това се използва от кандидати за кметове от всички цветове", заяви Мая Манолова и попита какви мерки ще предприеме правителството и дали ще подкрепи идеята й за анулирането на такива регистрации. Председателят на парламента Цецка Цачева нарече въпроса на социалистката некоректен и се опита да го спре, но след сигнал от Борисов заяви: "Премиерът има желание да отговори."

"Ясно е, че като на един адрес има 45 човека, няма как да живеят там, няма как технологично да го направят", посочи премиерът и добави, че идеята на БСП за анулиране на такива регистрации е добра. След това заръча на депутатите на ГЕРБ да подкрепят предложението на социалистите, както и добрите идеи на останалите партии по въпроса. Борисов добави, че е подал сигнал и в прокуратурата.

"Прокуратурата не може да заличава регистрации", отвърна Манолова и добави, че "тези 100 хил. души ще гласуват в малки общини и масово ще променят вота".  Премиерът й отвърна, че ГЕРБ е побеждавал във всички големи градове. "Най-тежките ни загуби са в малките градове. Несебър се сещам. Там, където такива практики съществуват, ГЕРБ губи. Това са факти", посочи той и добави, че абсолютно се присъединява към текста на Манолова. Според него това, че той се внася от Манолова, не означава, че ние трябва да вървим на инат.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване