06/03/15 06:25
(http://www.klassa.bg/)

Новата ректорка в Свищов Теодора Димитрова вземала по 10 хилядарки от вуза

 Избраната преди дни за ректор на Стопанската академия в Свищов 35-годишна проф. Теодора Димитрова като заместник на досегашния ректор Величко Адамов е получавала по 5000 лв. месечно, още толкова и по граждански договори от университета, съобщи БиТиВи. Като ректор ще взима и пари по консултантски договори - със застрахователната компания, която обслужва университета, с банката, в която вузът държи парите си, и с пенсионното дружество, в което служители на учебното заведение масово са преместили партидите си. Това изглежда като конфликт на интереси и случаят трябва да се провери, коментира зам.-министър Николай Денков.
Злоупотреби се подозират и с парите за студенти, защото 20 различни служители в академията са записани като студенти, сред тях са помощник готвач, чистачки и портиерът. "Можем ли да забраним на някой да се записва като студент-задочник", е лаконичният коментар на Адамов пред БиТиВи. Обвинения за опорочен избор на нов ректор и злоупотреби с държавни пари, отпускани за приети студенти, последваха избора Димитрова, за която се знае, че е протеже на Адамов. Противниците на избора са завели няколко дела срещу заседанието на Общото събрание, в което според тях са участвали пенсионери и бивши студенти. Още преди това в Административния съд във Велико Търново е заведено дело за незаконното сформиране на Общото събрание в Свищов, съдът ще гледа делото на 9 юни.
От МОН правят проверка на избора, но резултати още не са съобщени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване