06/03/15 09:03
(http://www.dnevnik.bg/)

Резултатите от матурите след 7 клас са по-ниски от последните две години


Резултатите на външното оценяване на изпитите по български език и литература (БЕЛ) и математика и за четвъртокласниците и седмокласниците са сходни с тези от последните две години, но общият резултат е по-нисък. Това обяви зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева пред Би Ти Ви.

В общия анализ на точките резултатите по БЕЛ са с 4 точки по малко, а по математика - със седем.

"В анализа снощи късно вечерта на броя на точките, тревожни са многото двойки по математика. Важно е какво ще се случи след това. От гледна точка на експертизата на колегите-математици задачите са съзмерими с тези от предишната година", добави Ваня Кастрева.

Според заместник-министъра най-добре са се справили учениците от София, следвани от Варна, Смолян. "Изключително добър растеж има в постиженията на учениците от Плевен, Хасково и Разград – те имат най-голям растеж в сравнение с миналата година, което говори за добра работа на колегите там", обобщи тя и уточни, че нито един регион не може да се похвали с добри постижения.

Днес след обяд в сградата на Министерството на образованието ще бъдат публикувани резултатите изпитите

Днес е и датата, в която трябва да бъдат оповестени резултатите и от двата задължителни изпита за кандидат-гимназистите - по български език и литература и по математика,

След провеждането на изпитите министърът на образованието Тодор Танев определи изпитите тази години като най-успешните от години насам.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване