06/03/15 05:06
(http://www.klassa.bg/)

Цецка Цачева връчи награди на ученици и преподаватели, отличени от Съюза на математиците-Плевен

 Съюзът на математиците в Плевен доказа името си на школа за точните науки. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева по време на тържествената церемония по връчването на награди на победителите в конкурса „Моят стих за Родината”. По думите й ценната инициатива е доказателство за това, че математиците могат да се занимават и с друг вид творчество. По този начин учениците се възпитават в дух на родолюбие и патриотизъм, които са ни толкова нужни в днешния ден, отбеляза Цецка Цачева.
 
Председателят на парламента подчерта, че заглавията на стихотворенията, отличени в конкурса – „Мила татковино”, „Късче земя”, „Моята България”, „Моята Родина”, красноречиво изразяват отношението на младите творци към България.
 
По време на събитието, състояло се в Регионалния исторически музей – Плевен, Цецка Цачева връчи на председателя на секцията на Съюза на математиците в града Диана Данова почетен плакет на Народното събрание за приноса на организацията в издирването на млади таланти в различните сфери на науката и изкуството.
 
За отлични резултати в състезания по математика, информатика и математическа лингвистика през учебната 2014/2015 година бяха наградени и десетки ученици и техните преподаватели. Победителите бяха поздравени от кмета на Плевен проф. Димитър Стойков и от областния управител Ралица Добрева.
 
По случай Международния ден на детето – 1 юни председателят на Народното събрание Цецка Цачева присъства и на балетния спектакъл „Приказка за Пепеляшка” в читалище „Съгласие 1869”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване