07/08/15 16:33
(http://pik.bg)

Голям спортен празник тази неделя на Витоша

Голям спортен празник тази неделя на Витоша

Под мотото "Обичам спорта, Обичам София, Обичам Витоша" Столична община и Асоциация "Арт, спорт и туризъм" организират тази неделя, 12 юли, голям Спортен празник на х. Момина скала.

Витоша Самър Фест е част от инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 г. и включва планинско колоездене, планинско бягане и кратък туристически поход. Организаторите подготвят богата забавна програма, песни, демонстрации и танци, за зрителите са предвидени специално изградени сцени и трибуни с възможности за много игри, забавления и награди. "Столична община продължава да организира събития, които предоставят на софиянци нови и нови възможности да водят активен и здравословен начин на живот. София 2018 – Европейска столица на спорта е инициатива, която подпомага масовото спортуване и изграждането на спортната инфраструктура в града.

Празникът на Витоша в неделя е възможност повече столичани да излязат сред природата и да прекарат няколко часа в планината, сред прохладата и красотите на Витоша", заяви на пресконференция днес общинският съветник Нина Чанева, член на Комисията за децата, младежта, спорта и туризма. "Желанието ни е колкото се може повече хора да спортуват, да водят здравословен начин на живот. Празникът на Витоша е второто голямо събитие за тази година от програмата на София2018, през септември организираме голям тридневен фестивал в центъра на града", разкри Анатоли Илиев, организационен секретар на инициатива София2018 – Европейска столица на спорта. На пресконференцията днес Даниел Дуков и Петър Панков предоставиха подробна информация за трасетата и детайлно по организацията на събитието.

Съобщено бе, че на желаещите да се включат в събитието ще бъде осигурен безплатен обществен транспорт от София: тръгване в 8.00 ч. от Пункт 1 – паркинга пред централния вход на Национален стадион "Васил Левски" и от Пункт 2 – автогара "Овча купел" (автобусите ще са означени с табели на събитието) до Златните мостове и обратно след приключване на събитието в 15.00 часа. За колоездачите ще бъде осигурен транспорт за извозване на байковете от нац. стадион "В.Левски". Важно е да се упомене, че личните автомобили този ден ще бъдат паркирани край Златните мостове.

Общият награден фонд в състезанията по бягане и колоездене е 3000 лв. Участниците в туристическия поход ще получат сувенир на събитието. Част от наградите за най-малките се осигуряват от кампанията "Спортните чудеса", която тази година определя талантливите млади българи. Записванията и регистрациите могат да се правят онлайн на: http://racetimingbg.com/portfolio/vitosha-summer-fest-12-07-2015/ и в деня на Празника на обособените пунктове по дисциплини от 9.00 до 10.20 ч. До момента записаните за участие са над 150, организаторите очакват с регистрациите на място участниците в състезанията да надхвърлят 250 души.

ЧАСОВИ ГРАФИК ЗА СПОРТЕН ПРАЗНИК НА ВИТОША

08:00 часа - Тръгване на автобусите от Национален стадион "Васил Левски" (паркинга пред централния вход) и Автогара "Овча купел". Автобусите ще са обозначени с табела "Витоша Самър Фест" и логото на София Европейска столица на спорта

09:00 часа – Пристигане на автобусите на м. Златните мостове

09:00 часа – Начало на регистрация на участниците и раздаване на стартовите номера 10:20 часа – Край на регистрацията на участниците

10:30 часа – Старт на състезанието по бягане крос–кънтри

10:45 часа – Старт на състезанието по колоездене крос–кънтри

10:50 часа – Начало на туристически поход

12:00 часа – Начало на музикалната програма

12:30 часа – Начало на церемонията по награждаване на победителите в бягането и колоезденето

14:30 часа – Закриване на събитието

15:00 часа – Извозване на участниците от местност Златните мостове до НС "Васил Левски" и автогара "Овча купел".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване