07/08/15 18:41
(http://www.dnevnik.bg/)

Методи Андреев: БСП, ДПС, "Атака" и АБВ са организирани престъпни политически групи


"Плацдарм на организираната престъпност" нарече депутатът от ГЕРБ Методи Андреев партиите, които отказват да подкрепят поправките в Конституцията.

"БСП, ДПС, "Атака" и АБВ се явяват организирана престъпна политическа група, която защитава тежката престъпност, като не иска да реформира съдебната система", заяви Методи Андреев в интервю за Би Ти Ви.

Вчера парламентарната комисия за обсъждане на промените в Конституцията отхвърли на първо четене законопроекта за изменения в Конституцията. Поправките бяха подкрепени от присъстващите на заседанието народни представители от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и един депутат от Български демократичен център (БДЦ). Против гласуваха депутатите на БСП, ДПС, АБВ и "Атака", а друг от представителите на БДЦ се въздържа.

"Целта на промените в Конституцията беше да се даде възможност правосъдната система да заработи, да се реформира, да няма ненаказани престъпления и организирана престъпност, да няма недосегаеми крадливи политици", заяви Андреев.

По думите му с отказа да се подкрепят промените се блокира антикорупционната политика. "Как с този Висш съдебен съвет (ВСС) ще правим антикорупционна политика? Питайте българските граждани дали вярват на съдиите във ВСС?", подчерта Методи Андреев. Според него отхвърлянето на законопроекта за промените в Конституцията е сериозен трус за България като авторитет в Европейския съюз.

Според Методи Андреев антикорупционното звено, предложено в законопроект, трябва задължително дабъде подложено на комплексна проверка за почтеност, особено директорът му. На тест за почтеност трябва да се подлага и съответният прокурор, който поеме разследването, ако се съберат данни за някой политик, подчерта Методи Андреев.

"Бюрото ще приема анонимни сигнали, но няма да им се дава гласност. Сигналът ще бъде проверен фактологически и чак когато се установи, че има фактологическа основа, ще се започне проверка", обясни той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване