07/08/15 15:04
(http://pik.bg)

Модернизиран спортен комплекс отваря врати в Русенския университет

Модернизиран спортен комплекс отваря врати в Русенския университет

Три нови комбинирани игрища с изкуствена настилка допълват облика на спортния комплекс на Русенския университет "Ангел Кънчев". Те са съвсем нови и са изпълнени според всички изисквания за безопасност и експлоатация, каза ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев. Настилките, с които са покрити терените са с различна дебелина, в зависимост от вида спорт, който ще се практикува.

Изградено е игрище за минифутбол с площ 870 кв. м. То е покрито с изкуствена трева с посипка от каучукови гранули с обща дебелина 4 см. Другото игрище е предназначено за хандбал и настилката му е малко по-тънка. Върху него е поставена изкуствена трева с посипка 2 см. Третото игрище е за волейбол и баскетбол. Площта му е 62 кв. м. и е с акрилна настилка, изпълнена върху асфалтовата основа.

Освен трите нови игрища с прилежащата им инфраструктура, напълно обновена е спортната зала. Там също е сменена подовата настилка, направена е хидро- и топлоизолация, сменена е дограмата и е изолирано подпокривното пространство. Общата застроена площ на залата е 340 кв. м.

Инвестицията в спортния комплекс на Русенския университет е на стойност 1,2 млн. лв. и е изцяло осигурена от висшето училище, съобщи ректорът.

Официалното откриване ще бъде през месец септември, когато започва учебната година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване