07/08/15 09:31
(http://www.dnevnik.bg/)

Нямаме информация за скъсани български флагове в Киев, обяви външният министър


Няма информация за скъсани български знамена в Киев по време на посещението на президента Росен Плевнелиев в Украйна, заяви министърът на външните работи Даниел Митов пред Би Ти Ви.

Във вторник агенция ТАСС съобщи, че неизвестни лица са скъсали в центъра на Киев около 15 български флага, поставени заради официалната визита на президента, след като ги помислили за руски.

Плевнелиев е на двудневно посещение в Киев по покана на украинския си колега Петро Порошенко.

"Нямаме такава информация, ще проверим, съмнявам се изобщо да има подобно нещо, интересно защо се появява около подобни визити", коментира външният министър.

За първи път външните министри на България и Украйна съвместно посетиха българите в Одеса и в Болград, добави Митов.

"Това е знак не само за ангажираност на българската държава към нашите сънародници в Украйна, но и ангажираност на украинската държава, която в този тежък момент първо има нужда от подкрепа и от това ние като държава-член на ЕС и приятел на Украйна да направим всичко възможно, така че Украйна колкото се може по-бързо да извърви пътя си към европейско членство."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване