07/08/15 16:57
(http://pik.bg)

Пенсионери припадат в жегите на опашки за пенсии в Русе

Пенсионери припадат в жегите на опашки за пенсии в Русе

Възрастни хора, които са чакали на опашки за пенсии, колабираха от високите температури в Русе. Всяко второ обаждане през днешния ден на телефона на "Спешна помощ" е било свързано с оплаквания от жегата. Въпреки това температурен рекорд няма.

В 15.30 ч измерената температура е била 37,3 градуса, като се очаква да се повиши максимум до 38 градуса. В същото време на този ден най-топло е било през 2000 г., когато живакът е ударил 42 градуса.

Още от сутринта до обяд екипите на "Спешна помощ" бяха обслужили 5 адреса, предимно колабирали възрастни хора над 60 години. В помощ на русенци, на които им се налага да прекосят площада в най-големите горещини от 14 до 16 часа, от общината бяха осигурили раздаване на безплатна минерална вода. Имаше и младежи и деца, които бяха избрали да се разхладят в шадраваните. Заради горещините от Агенция "Пътна инфраструктура" забраниха движението на тежкотоварните камиони в областта. Лекарите съветват болните от хипертония и със сърдечни заболявания, както и децата, да не излизат навън по обед. Препоръчва се да се пият повече течности. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване