07/08/15 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Хилъри Клинтън: Искам жена върху 20-те долара

 Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън, която се бори за номинацията на Демократическата партия за кандидат-президент, подкрепя идеята за замяна на портрета върху една от доларовите банкноти - с изображение на жена. Тя се обяви за това в интервю за телевизия Си Ен Ен, излъчено във вторник.

По-рано с подобна инициатива излезе американското министерство на финансите, което иска след пет години да промени дизайна на 10 -доларовите банкноти с женски портрет.

"Искам на една от банкнотите да се появи жена", каза бившият държавен секретар, като в същото време отказа да изясни точно чий образ би искала да види на купюрите.

В същото време Клинтън заяви, че не разбира защо финансовото министерство е избрало тъкмо 10-доларовата банкнота. Според нея, би било разумно да се промени дизайнът на 20-доларовата банкнота, на която е изобразен седмият президент на САЩ Андрю Джаксън, тъй като тези купюри са по-разпрпостранени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване