08/12/15 19:29
(http://www.dnevnik.bg/)

Най-големият безплатен паркинг в центъра на София затваря за ремонт


Най-големият безплатен паркинг в центъра на София - зоната около националният стадион "Васил Левски", няма да може да се ползва от утре заради започващ ремонт, научи "Дневник". Забраната за влизане на автомобили ще е само за частта откъм тенис кортовете и ще е в сила до 25 август.

Повторните проверки показаха, че заради монтажа на новото светлинно табло ще влизат тежкотоварни камиони в ниската част на паркинга и ще се опъват кабели. Пространството е нужно, за да могат да маневрират камионите. Ще бъде затворен паркингът само откъм сектор "Б", каза пред "Дневник" Пламен Манолов, изпълнителен директор на "Национална спорта база" ЕАД, която стопанисва стадион "Васил Левски".

Пространството около стадиона е безплатно за паркиране и там всеки ден биват оставяни няколкостотин коли. В района между стадиона и езерото "Ариана" ще може да се паркира, но там мястото е по-малко и няма да стигне за всички желаещи.

Зоната около стадиона е в границите на "Борисовата градина" и собственост на Столична община. Идеята за въвеждане на платено паркиране в района се появи през октомври. Тогава Столичният общински съвет подготви проект за нова наредба, регламентираща платеното паркиране.


Тя предвиждаше частта около стадиона да стане "Зелена зона", като се спира срещу левче на час при максимален престой четири часа. През май обаче общинарите се отказаха от тази идея.

Преди години "Национална спортна база" (НСБ), която стопанисва самият стадион, също имаше амбиции да управлява и паркинга, като го направи платен. Аргументите бяха, че сега се спира хаотично, като често се пречи на достъпа до алеите, а има опасност и от грандиозен пожар, ако пламне дори и един автомобил.

Към момента няма развитие и на този сценарий. Днес от НСБ казаха пред "Дневник", че те ремонтират само вътрешността на стадиона и не правят, и нямат намерение на правят нищо, около него.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване