08/12/15 09:26
(http://www.dnevnik.bg/)

Томислав Дончев: Винаги съм готов за избори, трябва ми само седмица да се наспя


"Аз съм винаги готов, трябват ми една седмица да се наспя и съм готов отново да участвам в избори. Не съм убеден, че това е най-доброто за страната." Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира в студиото на Би Ти Ви думите на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, че може да се наложи предоговаряне на коалицията. След избора на Мая Манолова за омбудсман Кънев заяви, че ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу Реформаторите продължат, те трябва да са готови за нови избори.

Според Дончев думите са с "може би малко по-голям градус емоции, отколкото заслужава". "Очевадно е че няма подобна коалиция. Странно е, защото ние имаме коалиционно споразумение, подписано само с Реформаторския блок", каза той. По думите му, предвид трудното раждане на съдебната реформа, подобен емоционален коментар, е разбираем.

В коментар за предстоящите местни избори той потвърди, че ГЕРБ ще се яви самостоятелно в областните градове. За разнобоя в Пловдив, където за кмет срещу управляващия сега Иван Тотев се кандидатира депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров, вицепремиерът каза, че всеки гражданин може да се кандидатира за кмет. "Нямаме двама кандидати в Пловдив. Имаме едни кандидат. Ако питате за един наш депутат, който също се оказа кандидат за кмет – всеки има право като физическо лице да се кандидатира", каза Дончев.

Вицепремиерът коментира и недоволството на работодателските организации от промените в цените за електроенергията и заканата им наесен да подновят протестите си. "Може би отлагането на протеста на работодателите има нещо хубаво – ще могат да си получат новите сметки за август и да преценят има ли смисъл да протестират", смята той.

Заяви, че вярва, че проблемът е разрешен и припомни, че всички мерки са обсъдени детайлно с работодателите и синдикатите. По думите му може да има промяна в цените на тока, но само за определени категории потребители. "Големите индустриални консуматори също не би следвало да получат по-високи сметки за ток", каза той и обясни, че една от причините за дефицита е натрупаният тарифен дефицит в Националната електрическа компания.

Дончев изтъкна, че с европейски средства в момента в страната се реализират много инфраструктурни проекти, някои са за инвестиции, каквито не е имало в последните 20 години, например изграждане на пречиствателни станции. "Изпълнението на плановете на полугодие е много добро. Големите плащания обаче трябва да се случат до края на годината", отчете вицепремиерът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване