08/13/15 07:39
(http://www.dnevnik.bg/)

Висшият съдебен съвет ще проведе извънредно заседание


Висшият съдебен съвет (ВСС) ще проведе извънредно заседание днес. В дневния му ред са включени няколко точки, свързани с дисциплинарни производства. Сред тях е и предложението на председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов за дисциплинарно уволнение на съдия Мариян Марков.

Кадровият орган на Темида, който през последната половин година беше разтърсван ежеседмично от скандали, а пред сградата му неведнъж имаше протести, излезе във ваканция в края на юли и не провежда пленарни заседания, а само на някои от комисиите.

На едно от заседанията на комисията "Съдебна администрация", членът на ВСС Румен Георгиев е предложил бившият директор на програма "Хоризонт" Васил Чобанов да бъде назначен като експерт в администрацията на ВСС с функции като на парламентарен секретар.

През май т.г. ВСС сключи граждански договор с Чобанов, който бе нает като експерт за осигуряване и подпомагане членовете на съвета Румен Георгиев и Юлиана Колева. Двамата бяха определени да представят в професионалните обсъждания и пред медиите единната позиция на съвета по серия от въпроси – за предлаганите промени в Конституцията, ЗСВ, бюджетни въпроси, конкурси и командироване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване