08/13/15 22:45
(http://pik.bg)

Извънредни мерки заради бруцелозата в Рила преди Успение Богородично

Извънредни мерки заради бруцелозата в Рила преди Успение Богородично

Денонощен пропускателен режим заради бруцелозата, се въвежда на входа на град Рила, област Кюстендил.

Мерките, съобщени от пресцентъра на ОД МВР-Кюстендил са за времето от 17.30 часа на днес до 18.00 часа на 16 август. Целта е осъществяване на контрол и спазване на забраната за преминаване на едри, дребни преживни и еднокопитни животни от и към територията на Рилския манастир във връзка с християнския празник Успение Богородично.

Забранява се клането на едри, дребни преживни и еднокопитни животни на територията на Рилския манастир. Всички едри, дребни преживни и еднокопитни животни, предназначени за дарение, да бъдат поставени под карантина, като кметът на Община Рила да осигури помещение за карантиниране на животните, а предаването им ще става с приемо-предавателен протокол.

Мерките се налагат със заповед на областния управител на Кюстендилска област, поради констатирано огнище на бруцелоза по едрите, дребни преживни и еднокопитни животни в стадо, отглеждано в Рилски манастир, община Рила, област Кюстендил, организацията и изпълнението е възложено на директора на ОДМВР, директора на ОДБХ и кмета на Община Рила. Заболелите от епидемията в град Рила от бруцелоза вече са 26.

Проби за заболяването към момента са взети от 1449 животни, от които 77 говеда; 40 биволи; 809 кози; 522 овце и едно еднокопитно животно. Положителни за болестта са пробите на 169 кози; 2 говеда и 5 овце. Бруцелоза е потвърдена и при две дребни преживни животни от стадата на Рилския манастир, дарени на Светата обител.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване