08/13/15 15:26
(http://pik.bg)

Фирми "рецидивисти" тровят въздуха на Пловдив и след санкции

Фирми "рецидивисти" тровят въздуха на Пловдив и след санкции

Наказателни постановления за 7 500 лева издадоха през юли експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив. Те са инспектирали 158 обекта, някои многократно. Ако на 31 места са издадени предписания, които трябва да се изпълнят, то 10 от постановленията са наказателни и касаят предприятия в района, които замърсяват въздуха и околната среда. Четири от тях са за фирми "рецидивисти" - те предпочитат да плащат глобите всеки месец, но да не отстраняват нарушенията.

Две от постановленията са на фирма, която замърсява въздуха с вредни химически вещества над допустимите концентрации, другите две са за нефункциониращи пречиствателни съоръжения за отпадъчни води.

46 проверки са извършили от РИОСВ по сигнали, подадени на "зеления " телефон, десет от тях са за бедстващи птици. В резултат на тези сигнали и реакцията на експертите, щъркели, сови и бързолет в беда са изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Един от сигналите разкрива отглеждане в домашни условия на защитен вид животни - 6 шипобедрени костенурки.

На стопанина им е съставен акт за административно нарушение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване